Mijn Hondensport

Navigatie

Laatste Artikelen

Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.

Welkom


Op deze website de ervaringen met de honden afgericht door Jan van den Broek uit Schijndel. Deze africhting vond plaats in diverse disciplines bij verschillende hondensportorganisaties, zoals de KNPV, NBvdD, de VDH en de NBG. Met Doerak, Buddy, Sheila en Jordi heeft Jan bij de KNPV, de certificaten Politiehond I, Politiehond II, Reddingshond, Speurhond en Objectbewakingshond, meerdere malen behaald. Doerak heeft namelijk al deze certificaten behaald en daarbij ook nog het certificaat Surveillancehond van de Nederlandse Bond voor de Diensthond.
Met Xando von Sascibel Haus en Adje von Euroheim heeft Jan binnen de VDH met beide honden VH III en Speurhond II behaald.

Beide honden hebben voor de fokgeschiktheid Keurklasse II voor het leven behaald.
Jan zijn 7e hond Hunter van d'Acren heeft in 2011 in België zijn GHP-III behaald.
Inmiddels is Jan bezig met zijn 8e hond namelijk Kay of Niniek Wish, een Mechelse Herder.
Wilt u meer weten over Jan zijn honden en de bereikte resultaten, kijk dan onder "Artikel hondensport".


Met vriendelijke groeten, de webmaster

Kay's laatste wedstrijd in Categorie II

Wedstrijden en kwalificaties

Mondioringwedstrijd Westerlo

Wedstrijden en kwalificaties

2nd NRW-Cup Mondioring Niederrhein

Wedstrijden en kwalificaties

Internationale Mondioringwedstrijd Bree

Wedstrijden en kwalificaties

WK FMBB 2017 Halle Duitsland

Wedstrijden en kwalificaties

Kay gecertificeerd Mondioring Cat.II

Wedstrijden en kwalificaties
In het weekeinde van 11 en 12 maart 2017 organiseerde KC Sint Jozef uit Melsbroek (België) een Mondioringwedstrijd waar in totaal 41 combinaties aan deelnamen. Typerend voor een Mondioringwedstrijd is, dat deze bijna altijd een internationaal deelnemersveld hebben. Dat maakt het vergelijk met elkaar ook mogelijk. België is toch de bakermat van de ringsport in z’n algemeen en Mondioring is er een van, maar de Belgen zijn al jarenlang toonaangevend. Dat wij hiervan profiteren mag duidelijk zijn. Het WK team voor het FMBB Kampioenschap 2017 nl; Jan van den Broek met Kay en Ricardo Gerlofsma met Django deden mee in de categorie II waarvoor zich 14 deelnemers hadden ingeschreven. De loting bepaalde dat Ricardo als nr. 8 mocht starten en Jan als nr. 9. De weersomstandigheden waren prima, lekker voorjaarsweer en een puike organisatie stonden garant voor een leuke wedstrijd. Een Mondioringwedstrijd bestaat uit 2 delen namelijk deel 1 is het appel en springen en deel 2 bestaat uit het pakwerk. Ricardo en Django speelden een puike wedstrijd, waarbij ze in het eerste deel 13 punten verspeelden en in het pakwerk slechts 8 punten(alleen bij het transport) zodat ze uitkwamen op een hele mooie kwalificatie van 279 punten en een 5e plaats. Jan en Kay speelden ook een goede wedstrijd, maar in deel 1 was Kay niet geconcentreerd en verspeelde hier 27 punten. Daarentegen was het pakwerk van Kay goed met een verlies van 19 punten. Kay moet sneller lossen(Iedere seconde dat de hond in beet blijft na het commando kost 2 punten) Uiteindelijk behaalden ze een goede kwalificatie van 254 punten en een 9e plaats. Omdat dit voor Kay de 2e goede kwalificatie is, heeft hij nu de certificering Mondioring Cat II behaald en mogen we uitkomen in de hoogste klasse. Maar dat heeft nog de nodige training nodig omdat het programma van III uitgebreider is, maar voorlopig blijven we dit seizoen in de II spelen. Resumerend een prima voorbereiding voor het WK.

Kay 2e op Internationale Mondioringwedstrijd

Wedstrijden en kwalificaties
In het weekeinde van 5 en 6 november 2016 organiseerde Club Canin Aclot uit Nivelles (België) een internationale Cacit Mondioring wedstrijd. Vanuit 9 landen hadden zich in totaal 43 combinaties ingeschreven. 20 in Cat. I, 10 in Cat. II en 13 in Cat. III.
De keurmeesters voor deze wedstrijd waren Roger Loonis (B) en Stephane Huber (S). De aanvalsmannen waren Heurtel, Pecora en Charlier. Door de organisatie was er een prachtige ring opgebouwd met als thema "Dogs Valley". De keurmeesters hadden een mooie indeling gemaakt met een pittige oefening verdedigen geleider. Kay en Jan speelden in cat. II en hadden nr. 6 geloot. Ondanks een lichte blessure aan zijn voetzooltje speelde Kay een prima wedstrijd die werd beloond met 257 pnt. en een 2e plaats in de eindrangschikking.
Organisatie, keurmeesters, aanvalsmannen en eenieder die de wedstrijd mogelijk hebben gemaakt, bedankt voor deze mooie dag.
Verwerkingstijd: 0.02 seconden
420,326 unieke bezoeken