Mijn Hondensport

Navigatie

Laatste Artikelen

Inloggen

Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.

Welkom


Op deze website de ervaringen met de honden afgericht door Jan van den Broek uit Schijndel. Deze africhting vond plaats in diverse disciplines bij verschillende hondensportorganisaties, zoals de KNPV, NBvdD, de VDH en de NBG. Met Doerak, Buddy, Sheila en Jordi heeft Jan bij de KNPV, de certificaten Politiehond I, Politiehond II, Reddingshond, Speurhond en Objectbewakingshond, meerdere malen behaald. Doerak heeft namelijk al deze certificaten behaald en daarbij ook nog het certificaat Surveillancehond van de Nederlandse Bond voor de Diensthond.
Met Xando von Sascibel Haus en Adje von Euroheim heeft Jan binnen de VDH met beide honden VH III en Speurhond II behaald.

Beide honden hebben voor de fokgeschiktheid Keurklasse II voor het leven behaald.
Jan zijn 7e hond Hunter van d'Acren heeft in 2011 in België zijn GHP-III behaald.
Inmiddels is Jan bezig met zijn 8e hond namelijk Kay of Niniek Wish, een Mechelse Herder.
Wilt u meer weten over Jan zijn honden en de bereikte resultaten, kijk dan onder "Artikel hondensport".


Met vriendelijke groeten, de webmaster

Kay gecertificeerd Mondioring Cat.II

Wedstrijden en kwalificaties
In het weekeinde van 11 en 12 maart 2017 organiseerde KC Sint Jozef uit Melsbroek (België) een Mondioringwedstrijd waar in totaal 41 combinaties aan deelnamen. Typerend voor een Mondioringwedstrijd is, dat deze bijna altijd een internationaal deelnemersveld hebben. Dat maakt het vergelijk met elkaar ook mogelijk. België is toch de bakermat van de ringsport in z’n algemeen en Mondioring is er een van, maar de Belgen zijn al jarenlang toonaangevend. Dat wij hiervan profiteren mag duidelijk zijn. Het WK team voor het FMBB Kampioenschap 2017 nl; Jan van den Broek met Kay en Ricardo Gerlofsma met Django deden mee in de categorie II waarvoor zich 14 deelnemers hadden ingeschreven. De loting bepaalde dat Ricardo als nr. 8 mocht starten en Jan als nr. 9. De weersomstandigheden waren prima, lekker voorjaarsweer en een puike organisatie stonden garant voor een leuke wedstrijd. Een Mondioringwedstrijd bestaat uit 2 delen namelijk deel 1 is het appel en springen en deel 2 bestaat uit het pakwerk. Ricardo en Django speelden een puike wedstrijd, waarbij ze in het eerste deel 13 punten verspeelden en in het pakwerk slechts 8 punten(alleen bij het transport) zodat ze uitkwamen op een hele mooie kwalificatie van 279 punten en een 5e plaats. Jan en Kay speelden ook een goede wedstrijd, maar in deel 1 was Kay niet geconcentreerd en verspeelde hier 27 punten. Daarentegen was het pakwerk van Kay goed met een verlies van 19 punten. Kay moet sneller lossen(Iedere seconde dat de hond in beet blijft na het commando kost 2 punten) Uiteindelijk behaalden ze een goede kwalificatie van 254 punten en een 9e plaats. Omdat dit voor Kay de 2e goede kwalificatie is, heeft hij nu de certificering Mondioring Cat II behaald en mogen we uitkomen in de hoogste klasse. Maar dat heeft nog de nodige training nodig omdat het programma van III uitgebreider is, maar voorlopig blijven we dit seizoen in de II spelen. Resumerend een prima voorbereiding voor het WK.

Kay 2e op Internationale Mondioringwedstrijd

Wedstrijden en kwalificaties
In het weekeinde van 5 en 6 november 2016 organiseerde Club Canin Aclot uit Nivelles (België) een internationale Cacit Mondioring wedstrijd. Vanuit 9 landen hadden zich in totaal 43 combinaties ingeschreven. 20 in Cat. I, 10 in Cat. II en 13 in Cat. III.
De keurmeesters voor deze wedstrijd waren Roger Loonis (B) en Stephane Huber (S). De aanvalsmannen waren Heurtel, Pecora en Charlier. Door de organisatie was er een prachtige ring opgebouwd met als thema "Dogs Valley". De keurmeesters hadden een mooie indeling gemaakt met een pittige oefening verdedigen geleider. Kay en Jan speelden in cat. II en hadden nr. 6 geloot. Ondanks een lichte blessure aan zijn voetzooltje speelde Kay een prima wedstrijd die werd beloond met 257 pnt. en een 2e plaats in de eindrangschikking.
Organisatie, keurmeesters, aanvalsmannen en eenieder die de wedstrijd mogelijk hebben gemaakt, bedankt voor deze mooie dag.

Kay clubkampioen PHV De Mortel 2016

Wedstrijden en kwalificaties Zaterdag 7 oktober 2016 organiseerde Speurhondengroep PHV De Mortel voor de 1e keer het clubkampioenschap voor speurhonden. Aan deze wedstrijd namen 7 combinaties deel. De keuring werd verricht door de keurmeester Sjaak Evers, sporenlegger/slachtoffer was Peter van Oorschot. Het weer werkte in alle opzichten mee en gezien de tijd van het jaar hadden we een prachtige dag. Rond de klok van negen togen we naar de speurvelden waar Peter de sporen had klaarliggen. Klein nadeeltje voor sommigen, door het droge weer, waren de sporen niet te zien en kon er niet ingewerkt worden op de honden. Na het speuren terug naar ons clubterrein voor met koffie en gebak. Hierna werd afdeling 1 afgewerkt met het zoeken van de kleine voorwerpen. Bij het zoeken verspeelde ik m'n eerste punt omdat ik een dwingend/dreigend commando gaf. waarna we gezamenlijk de lunch gebruikten.
Na de lunch begonnen we met sorteren en vervolgens afdeling 2.
Hierna het lokaliseren van de grote voorwerpen, waarbij Kay z'n 1e punt verspeelde bij het verwijzen van het breekijzer. Z'n voorganger had dit een eindje verplaatst en Kay ging liggen op de oorspronkelijke plaats waardoor hij buiten 1 meter van het breekijzer lag. Ikzelf verspeelde hier mijn 2e punt, omdat ik vergeten was het speelballetje van Kay van mijn rug te halen???.
Na de grote voorwerpen, moest het slachtoffer nog gevonden worden, maar dat leverde geen enkel probleem op.
Vooraf waren we door de anderen al in de favorietenrol geplaatst, waarschijnlijk om de druk wat te vergroten.
Na de wedstrijd ging iedereen naar huis om zich op te frissen en de dag af te sluiten bij onze secretaris thuis met een geweldige BBQ. Voordat we ons gingen tegoed doen aan de voortreffelijke gerechten werden door de keurmeester de punten bekendgemaakt met waar nodig enige uitleg.
Uiteindelijk bleek Karin van Loon met Dana 3e met 198 pnt., Marieke met Nessy 2e met 202 pnt. en wij 1e met 212 pnt. (max = 215).
Een super mooie dag, trots op m'n cluppie.

Kay zijn 1e Mondiowedstrijd in cat.II

Wedstrijden en kwalificatiesIn het weekeinde van 16 en 17 april 2016 werd door de Mondiogruppe Niederrhein op beide dagen een afzonderlijke wedstrijd georganiseerd. Op zaterdag met 27 deelnemers in de categorien 1 en 2 en op zondag met 20 deelnemers in de categorien 1,2 en 3. Het thema was "vakantie op de boerderij".
Het mooie van Mondioring is, dat iedere wedstrijd weer totaal anders is qua opzet en volgorde. Het was voor Kay en mij onze eerste wedstrijd in de categorie 2, dus vooral ervaren of we goed getraind hadden. Over het algemeen ben ik dik tevreden over de prestaties van Kay. Alleen bij de oefening Verdedigen liet hij zich door de 2e aanvalsman in de verleiding brengen om hem te volgen, waardoor de afstand tussen Kay en mij te groot werd en de oefening werd afgebroken. 30 punten en de 1e plaats weg.
Gelukkig wordt er veel gefilmd en gefotografeerd, zodat we het e.e.a. wel kunnen herleiden om daar weer op te gaan trainen.
Voor mij was het weer erg leerzaam met goede tips van de keurmeerster Roger Loonis en sportief werk van de Tommy Verschueren en Mario Verleene.

Kay behaald certificaat Vlakterevieren en Puinzoeken A KNPV

Certificaten en diploma'sOp de voorjaarskeuring van 2 en 3 april 2016 heeft Kay het certificaat Vlakterevieren A Lof behaald met 116 pnt.(max. 120) en het certificaat Puinzoeken A Lof met 120 pnt. (max. 120)

Kay wint Toon School Bokaal

Wedstrijden en kwalificatiesZaterdag 21 november 2015 hebben Jan van den Broek met zijn Mechelse herder Kay en Peter van Oorschot met zijn Mechelse herder Shadow deelgenomen aan de Toon School Bokaal georganiseerd door Politiehondenvereniging VIOS in Haghorst.
De Toon School Bokaal is een wedstrijd voor speurhonden volgens het programma van de Koninklijke Nederlandse Politiehondenvereniging(KNPV) waarbij de honden worden beoordeeld in afdeling 1 (appel), afdeling 2 (hindernissen en zoeken kleine voorwerpen) en afdeling 3 (uitwerken van een spoor van 1000 passen, waarbij 8x van richting is veranderd, 4 voorwerpen moeten worden gevonden en dat 2 uur eerder is uitgelopen en het sorteren/apporteren van een buisje dat de lucht van een bepaalde persoon draagt en ligt tussen 4 buisjes met de lucht van 4 andere personen)


Links naar rechts;
Wilma Scholl, Sjaak Evers, Jan van den Broek, Toon School, Guus Melis.
Foto: Stefan Walschots

Adje behaalde weer een kwalificatie

Wedstrijden en kwalificatiesZaterdag 14 november 2015 heeft Adje zijn 65e kwalificatie SpH II gehaald met 95 pnt. bij WHV Breda, keurmeester Ruud van Eck.
Verwerkingstijd: 0.05 seconden
383,150 unieke bezoeken